2000 – Cheb: V Galerii G4 vystavují bretanští fotografové (TV Západ)

V pátek 7. července byla v chebské Galerii G4 zahájena výstava prací skupiny bretaňských fotografů. Tato výstava má představit fotky sedmi tamních autorů, kteří v Chebu pobývali v rámci Česko-francouzské dílny fotografie.

dezinfekce

Celý projekt vychází z předpokladu brzké integrace České republiky do Evropské unie a chce přispět k vzájemnému hlubšímu poznání lidí, krajiny i kultury v obou státech. Jako prostředek byly zvoleny fotografické dílny, které jsou prostřednictvím fotografií schopny překonávat jazykové bariéry. 

„Umělecké dílny v Bretani i zde v Chebu jsou tématicky zaměřeny na 4 základní okruhy témat, kterými jsou krajina, architektura, lidé a akty. Francouzští fotografové se tady v Chebu a jeho okolí především soustředili na zachycení zdejší krajinné architektury či na kontrast mezi historickou a moderní částí města,“ uvedla iniciátorka projektu Sylvie Corroler.

Bretaň i Chebsko jsou shodně nejzápadnějšími oblastmi státu s velkou a významnou historií, leží daleko od hlavních center kultury, ale přesto mají velkou kulturní tradici, zvláště ve fotografii. Nejlepší díla bretaňských fotografů budou vystavena společně s kolekcí českých autorů vytvořenou vloni v Bretani letos na podzim na festivalu fotografií ve městě Quimpere. Do chebské Galerie G4 se pak tato kolekce dostane v průběhu příštího roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy