2000 – Cheb: Studie má vyvrátit obavy Němců z nezaměstnanosti (TV Západ)

Z přílivu levných pracovních sil a z toho pramenícího nárůstu nezaměstnanosti na bavorské straně hranic mají obavy němečtí regionální politici i tamní obyvatelé. Představitelé sdružení Euregia Egrensis se proto rozhodli prozkoumat prostřednictvím projektu rizika a očekávání - jaké skutečné dopady bude mít budoucí vstup České republiky do Evropské unie.

dezinfekce

„Jedná se o projekt, který by měl zpracovat určité věci ve vztahu se vstupem do Evropské unie a migrace pracovních sil do Bavorska,“ sdělil tajemník MÚ Cheb Vladimír Havlíček. 

Chebská městská Rada se na svém posledním zasedání dohodla, že nositelem projektu, na jehož realizaci by se měla finančně podílet také Evropská unie prostřednictvím Fondů malých projektů Phare, bude právě město Cheb.

„Vytvořila by se studie, která by, řeknu to přímo, do určité míry rozptýlila obavy na německé straně,“ doplnil starosta Václav Jakl.

Vzniknout by tak měla detailní studie trhu práce a zaměstnanosti na Chebsku. Pro její vytvoření bude zapotřebí provést náročné statistické zjišťování. Tohoto úkolu se s největší pravděpodobností ujme chebská ekonomická fakulta. Finanční náklady na vypracování studie mají dosáhnout výše přibližně statisíc korun. Samotné město Cheb by se na ní mělo podílet částkou do 30 tisíc. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy