2000 – Cheb: Střet dvou vozidel skončil smrtí mladého muže (TV Západ)

Smrtí 31letého řidiče Peugeotu 205 skončila nehoda dvou osobních automobilů v Chebu na křižovatce ulic Evropská a Pivovarská. Vůz mladého muže se při ní střetl se Škodou Octavie.

dezinfekce

„Došlo k tomu tak, že řidič, který byl usmrcen, jel přímo po Evropské ulici směrem k benzinové pumpě. Druhý řidič jel od benzinové pumpy a odbočoval směrem do Pivovarské ulice,“ popsal tiskový mluvčí chebské policie Václav Vrba.

Silný náraz odmrštil Peugeota až do přilehlého parku, kde automobil narazil do stromu. Řidič Octavie podle našeho zjištění předlistopadový policista, dnes soukromý autodopravce V.K., byl na místě podroben dechové zkoušce, která prokázala, že požil před jízdou alkohol. Následný odběr krve ale odmítl. Muž navíc tvrdí, že ve chvíli, kdy projížděl křižovatkou, již svítila zelená šipka, povolující odbočení vlevo. Vyšetřovatel přesto dospěl k závěru, že bývalý policista nedal protijedoucímu vozu přednost a obvinil ho ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, za což mu hrozí až pětileté vězení. 

Při nehodě usmrcený Daniel Schubert byl znám především jako aktivní sportovec. Za volejbalový tým AGRO hrával národní ligu. V nižších soutěžích pak hokej a sálovou kopanou. Jeho nečekaná smrt silně otřásla chebskou veřejností. Celá věc je o to tragičtější, že mladý muž krátce před nehodou volal své matce, že je již na cestě a za několik minut bude doma.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy