2000 – Cheb: Rekonstrukce Školní ulice vyšla na 3,6 milionu (TV Západ)

V minulých dnech byla dokončena kompletní rekonstrukce chebské Školní ulice v těsné blízkosti náměstí Krále Jiřího, která byla zahájena na začátku letošního roku. Přestože již byla provedena technická přejímka stavby, tak bude muset dodavatelská firma opravit některé závady, při ní zjištěné. Největší nedostatky byly objeveny u kamenné dlažby, mezi jejímiž jednotlivými díly jsou větší spáry než odpovídá normě.

dezinfekce

„Jednak to nevypadá moc hezky samozřejmě. A druhá věc je, takové máme zkušenosti z náměstí, když dlažba není udělána perfektně, tak kostky vypadávají a jsou s tím poté problémy. Musí se to trvale opravovat,“ vysvětlil místostarosta Pavel Vanoušek.

Na první pohled pěkně působí především barevné sladění dlažby, které prostřednictvím změny odstínů prosadili již po zahájení rekonstrukce chebští památkáři. Kompletní oprava stála téměř 3,6 milionu korun. Městu se ale na ní podařilo získat státní dotaci z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj ve výši 70 procent nákladů, což představuje 2,5 milionu korun.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy