2000 – Cheb: Rekonstrukce pěší zóny se uskuteční až po získání dotace (TV Západ)

Na jaře příštího roku by měla být zahájena generální rekonstrukce chebské pěší zóny. Zastupitelé ovšem realizaci záměru podmínili tím, že radnice musí získat výraznou finanční dotaci z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj.

dezinfekce

Město má již nějakou dobu k dispozici studii generální rekonstrukce pěší zóny, kterou zpracoval vítěz výběrového řízení společnost Ateliér 69 – architekti. V těchto dnech se dokončuje projektová dokumentace pro vydání územního rozhodnutí. 

„To už znamená řešení propracované nejen po stránce architektonické, ale do jisté míry propracované i po stránce technické, včetně vyjádření nákladů,“ sdělil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Projektová dokumentace zpracovává tři varianty nové podoby pěší zóny od použití kamene až po betonovou dlažbu, takže výše nákladů bude přesně určena až podle vybraného návrhu. 

„Náklady se pohybují od 26 milionů, jestli se nemýlím, pro to nejlevnější řešení, do 32 milionů pro to nejdražší provedení, a to na úsek, který by byl od náměstí až po křižovatku s Evropskou ulicí,“ dodal Vanoušek. 

Samotné město je v příštím roce do rekonstrukce ochotno investovat max. 15 milionů korun. Zbylé náklady by měly být pokryty prostřednictvím Programu rozvoje Severozápadních Čech Ministerstva pro místní rozvoj.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy