2000 – Cheb: Novým nájemcem areálu Dragoun je spol. Lanzaro (TV Západ)

Chebští zastupitelé na svém posledním zasedání rozhodli, že novým nájemcem areálu Dragoun s mamutí tržnicí se od 1. ledna 2001 stane místní společnost Lanzaro. Od příštího roku se tak novými nájemníky stanou vietnamští obchodníci, kteří tuto společnost založili.

dezinfekce

„Výběrová komise byla složena z městské Rady. Hlasovací právo měla městská Rada, která vyhodnotila kritéria. Pracovní skupina spočítala, vypočítala a doporučila městskému Zastupitelstvu společnost, která nakonec vyhrála. Městská Rada se v tomto nelišila od Zastupitelstva,“ sdělil starosta Václav Jakl. 

Lanzaro ve výběrovém řízení zdaleka nenabídlo městu, která areál vlastní, nejvyšší finanční nabídku. Za pětiletý nájem se firma zavázala zaplatit 150 milionů korun. Nejvíce peněz – 195 milionů, by radnice dostala od pražské společnosti Czech Property Investments. Další vietnamská firma Chebské obchodní centrum přišla s nabídkou ve výši 175 milionů. Pouze stávající nájemce společnost Euraba nabídla méně, a to 90 milionů. Lanzaro přesto dostalo 18 hlasů a zvítězilo hned v prvním kole. 

„Kritérium nebylo jedno, ale hned několik. Byly tam investice, údržba, záměr, reference o firmě a vedle toho také i finance,“ dodal Václav Jakl. 

Vítězná firma se zavázala investovat každý rok 5 milionů do údržby areálu. Navíc tyto peníze nebude chtít po uplynutí pronájmu vrátit zpět. Dále přislíbila, že mimo 20milionové kauce nutné pro účast ve výběrovém řízení, složí při podpisu nájemní smlouvy na účet radnice dalších 30 milionů, s kterými bude moci město ihned disponovat. Mnozí zastupitelé však vyjádřili obavu, zda-li bude areál novému nájemci včas a řádně předán. Stávající nájemce, spol. Euraba, která měla do Dragounu investovat více než 70 milionů korun, žádá po městu kompenzaci. Jinak hrozí tím, že vybavení areálu odveze. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy