2000 – Cheb: Nejúspěšnější sportovci města byli oceněni (TV Západ)

Poprvé po sedmi letech došlo v předštědrovečerní den na chebské radnici k vyhlášení nejlepších sportovců města. Starosta Václav Jakl ocenil v obřadní síni 18 jednotlivců různých věkových kategorií a zástupce kolektivů, kteří v roce 1999 vynikajícím způsobem reprezentovali okresní město.

dezinfekce

„Kritéria byla poměrně složitá, řekl bych, že to bylo podle úrovní soutěží, které družstva hrají, podle přeborů republiky a podle reprezentačních výběrů jednotlivých celků a jednotlivců,“ vyjmenoval předseda sportovní komise Miroslav Sabadin.

Nejlepší se vybírali z celkem 5.000 registrovaných sportovců v Chebu, což samozřejmě nebylo jednoduché. I z tohoto důvodu nebyl vybrán pouze jediný sportovec města, ale v každé kategorii bylo několik oceněných. Slavnostního ceremoniálu v prostorách obřadní síně radnice se vedle představitelů města zúčastnil také známý herec a kaskadér Zdeněk Srstka. 

V kategorii mládeže a juniorů mezi nejlepší sportovce za rok 1999 patří stolní tenista Antonín Gavlas, mistr Evropy ve čtyřhře kadetů, dráhová golfistka Jana Dočkalová, která obsadila 14. místo na Mistrovství světa žen, basketbalistka Lokomotivy Cheb a juniorské reprezentace Šárka Chocholatá, házenkářka téhož oddílu i juniorské reprezentace Michala Wunschová a Michala Štrbáková, juniorská mistryně ČR v silovém trojboji. 

V kategorii dospělých byly oceněny Dana Kafková, mistryně ČR, 7. na Mistrovství světa v silovém trojboji a absolutně nejsilnější žena v Čechách a extraligová házenkářka Lokomotivy Romana Kovačíková, členka širšího reprezentačního kádru. 

K nejlepším veteránům za uplynulý rok patřil stolní tenista Jaroslav Hrčka, vicemistr světa v kategorii 40 až 50 let, Petr Harant, druhý na Mistrovství ČR v jachtingu a Adina Hyková, vicemistryně světa veteránek v silovém trojboji.

K nejúspěšnějším mládežnickým kolektivům patří starší žáci KST Cheb, mistři ČR ve stolním tenise, házenkářské dorostenky TJ Lokomotivy Cheb a basketbalové mladší dorostenky téhož oddílu. 

Za nejlepší kolektivy v kategorii dospělých byli vyhlášeni lukostřelci ESKY Cheb, stolní tenisté KST Cheb a házenkářky Lokomotivy Cheb. 

V kategorii trenérů byli za dlouholetou práci s mládeží a osobní přínos sportu oceněni: Květoslava Krausová, trenérka lukostřelby oddílu ESKA Cheb,  Antonín Gavlas, trenér mládeže oddílu stolního tenisu KST Cheb, Josef Vážný, trenér silového trojboje, Josef Mošna, zakladatel oddílu juda Lokomotivy Cheb, dlouholetá cvičitelka Alena Tůmová, trenér vzpěračů Jiří Šollar, Miloš Novotný, dlouholetý trenér mládeže v basketbalu a Vladimír Hána, vedoucí tanečního oddílu PSK Cheb. 

Všem oceněným blahopřejeme i my a přejeme mnoho dalších úspěchů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy