2000 – Cheb: Nejlepším obranářem a stopařem se stal Chan (TV Západ)

V termínu od 26. do 30. června se v Chebu uskutečnilo okresní kolo soutěže psovodů se služebními psy o putovní pohár policejního prezidenta. Soutěž, které se zúčastnilo 22 psovodů, se skládá ze tří disciplín, a to pachové práce, obrana a poslušnost. Psi, z nichž drtivá většina byli němečtí ovčáci, se rozdělili do dvou kategorií – na hlídkové a pátrací.

dezinfekce

Pachové práce probíhaly na odděleních Pohraniční policie a psi zde museli najít stopy ve stáří dvou a pěti hodin. U obrany se hodnotí např. zadržení pachatele na 200 m, kde se oceňuje především razance zásahu. V disciplíně poslušnost předvádějí psovodi se svými psy deset předepsaných cviků, např. překonávání překážek, chůze u nohy či různé obraty. 

V kategorii hlídkových psů zvítězil prap. Jiří Beneš se svým 5letým psem Pluto. Mezi pátracími psy byli nejlepší kpt. Luboš Šmolík a jeho zkušený ovčák Kaso. Na druhém místě se umístil pprap. Rostislav Bednařík s ještě ani ne 4letým Chanem, který se zároveň stal nejlepším obranářem a stopařem. První dva psi se svými psovody z každé kategorie postoupili do krajského finále této soutěže.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy