2000 – Cheb: Na radnici proběhlo slavnostní vyhlášení ratingu města (TV Západ)

Minulý týden došlo na chebské radnici ke slavnostnímu vyhlášení ratingu města vypracovaného specializovanou agenturou. Jedná se o komplexní zprávu, která hodnotí fakta o hospodaření města, o místní ekonomice, turistickém ruchu a dalších odvětví. Rating by měl zajistit výhodnější pozici města při jednání o dotacích či úvěrech a větší důvěryhodnost při jednání s bankami a dalšími institucemi.

dezinfekce

„Tak, abychom věděli, jak na tom jsme jako město, s čím můžeme počítat, jaké jsou naše možnosti, co můžeme potencionálním investorům nabídnout. Současně jsme si ale byli vědomi i toho, že tato analýza může odhalit i ty stránky slabé, které mohou být určitým problémem nebo rizikem,“ vysvětlil starosta Václav Jakl. 

Zástupci hodnotící agentury vysoce ocenili výhodnou polohu města u hranic s Německem, poměrně nízkou nezaměstnanost a snahu vedení radnice investovat do rozvojových programů. Naopak jako určité riziko vidí horší stav některých částí majetku města, hlavně budov v historickém centru a především poskytnutí záruky za úvěr pro společnost TEREA na projekt ekologického vytápění ve výši 17,5 milionu marek. 

„Je to komplexní materiál o stavu města, nejen o stavu městského úřadu, ale města jako celku, který je samozřejmě přeložen do jazyka srozumitelného i zahraničním investorům. Na základě tohoto materiálu mohou získat celkový přehled o stavu, situaci i očekávaném budoucím vývoji města,“ popsal analytik agentury Marian Klásek. 

Agentura udělila městu Cheb dlouhodobý mezinárodní rating na úrovni BAA-, což je dva stupně pod hodnocením České republiky BAA+, které je nejvyšším možným ohodnocením tuzemských subjektů. Naopak krátkodobý rating má město na nejvyšší možné úrovni. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy