2000 – Cheb: Na modernizaci Kina Svět půjde 9,5 milionu korun (TV Západ)

Představitelé chebské radnice podepsali v minulých dnech smlouvu se společností Kinokavárna Luna, která opraví a vybaví již několik let chátrající Kino Svět. To bylo uzavřeno na podzim roku 1997 kvůli havarijnímu stavu elektroinstalace. Od té doby je v Chebu v provozu pouze klubové kino Art s kapacitou necelých 80 míst.

dezinfekce

Součástí nového moderního kina s kapacitou přibližně 300 míst má být špičkové promítací stereo-zařízení, kavárna, příp. i videopůjčovna. V přízemí sálu budou návštěvníci sedět v pohodlných boxech, kde budou mít možnost objednat si občerstvení i v průběhu promítání. Město v současné době zajišťuje vyklízení prostorů bývalého kina. O původní vybavení, které je majetkem Městského kulturního střediska, projevilo zájem několik subjektů. 

„Investice, která tam je směřována, by měla být 9,5 milionu korun, přičemž z rozpočtu města je to 7,5 milionu korun a dva miliony korun by tam měla investovat do promítací techniky společnost, která vyhrála výběrové řízení,“ uvedl místostarosta města Pavel Vanoušek.

Město by mělo převzít opravené kino den před jeho slavnostním otevřením, které je naplánováno na 28. října tohoto roku. Následně bude s mariánskolázeňskou společností Kinokavárna Luna uzavřena smlouva, která jí oprávní nové kino provozovat. Budoucí provozovatel souhlasil s penále ve výši 10 tisíc korun za každý den zdržení od smlouvou daném termínu oficiálního otevření.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy