2000 – Cheb: Mistrovství ČR v Stiga hokeji zná své vítěze (TV Západ)

Na chebské 6. ZŠ se v termínu od 17. do 18. června uskutečnilo Mistrovství ČR v táhlovém stolním Stiga hokeji. Mistrovství uspořádala Česká asociace Stiga-game ve spolupráci s domácím oddílem SHC Cheb.

dezinfekce

„Oddíl vznikl v roce 1995. Předtím se zde hrál neoficiálně stolní hokej Stiga. Existuje zde chebská liga, která je základem tady stolního hokeje a SHC Cheb je pořadatelem. Hrajeme dvakrát do roka soutěž chebskou ligu plus další turnaje. Naši hráči se zúčastňují Mistrovství republiky i Českého poháru, který se hraje po celé republice,“ sdělil prezident SHC Cheb Josef Gruncl.  

V sobotu hrála o titul pětičlenná družstva. Turnaje se zúčastnilo celkem 15 týmů, mezi nimiž nechybělo „Áčko“ i „Béčko“ SHC. Vítězem soutěže družstev se stal podle očekávání plzeňský klub THC Stiga před Cibetem Praha a oddílem Turnov Spiders. Chebské „Béčko“ obsadilo 11. a „Áčko“ 12. místo. 

V neděli pak přišly na řadu soutěže jednotlivců. V juniorské kategorii zvítězil Plzeňan Jan Suchý a mezi ženami si odnesla vavřín vítězství Magda Malá z Příbrami. Nejvyšší pozornost se ale zaměřila na elitní soutěž jednotlivců, které se zúčastnilo 40 nejlepších českých hráčů.

„Dvě skupiny po dvaceti. Ti se kvalifikují z Českého poháru. Poté z každé skupiny 8 nejlepších a pavouk,“ vysvětlil prezident České asociace Stiga-game Vladimír Studnička. 

Vítězem této prestižní kategorie se stal Plzeňan Pavel Plešák, který v dramatickém finále zdolal Jana Pijáka ze Cibetu Praha. Třetí místo obsadil Antonín Šrajer z Turnova, který zároveň vyhrál i soutěž veteránů nad 35 let.      

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy