2000 – Cheb: Město zahájilo turistickou sezónu (TV Západ)

Zahájení chebské turistické sezóny se stalo vítaným zpestřením víkendu pro mnoho obyvatel města i turistů z Německa. Po loňské premiéře se tak letos Cheb znovu připomněl návštěvníkům jako město turistiky a pohostinnosti.

dezinfekce

Před zraky muže v kostýmu krále Jiřího z Poděbrad, který nemohl na stejnojmenném náměstí chybět, tu např. zkřížili meče v souboji o náhodně vybranou dívku ozbrojenci ze skupiny historického šermu Reditio Excors. Lidé si také mohli s průvodcem prohlédnout historickou část města se Špalíčkem, muzeem, hradem či galerií, kam měli vstup zdarma nebo zaplatili dobrovolné vstupné. 

„Já si myslím, že se začíná něco dít. Bude festival FIJO. Zase záležitost, která je již dlouholetá. Právě možná  turistická sezóna ji potřebuje více podpořit. My jsme si to vyzkoušeli již podruhé. Už víme trochu a příští rok budeme dbát na to, aby se nestřetl termín s termínem lázeňské sezóny ve Františkových Lázních,“ řekl starosta Václav Jakl. 

Cheb se tímto způsobem snaží právě dostat ze stínu lázeňských měst, která tradičně zahajují své sezóny slavnostně. V odpoledním kulturním programu pak zazpívala např. Leona Machálková nebo vystoupilo polské pouliční divadlo a divadlo cikánského tance a hudby Terno. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy