2000 – Cheb: Město usiluje o areál bývalých kasáren (TV Západ)

Městu Cheb hrozí, že by mohlo přijít o lukrativní budovy a pozemky v areálu bývalých kasáren pod Zlatým vrchem, které patří Ministerstvu obrany. Ministerstvo totiž plánuje vyhlásit na prodej kasáren veřejnou soutěž. Podle radních selhalo v otázce získání areálu do vlastnictví města bývalé vedení radnice.

dezinfekce

„Dozvěděli jsme se také informaci, že město mělo možnost požádat o vydání historického majetku v termínu do 31. března 1995 a že by tento majetek byl vydán. Jednalo se o 52 procent areálu, který byl historickým majetkem,“ vysvětlil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Město proto požádalo Ministerstvo obrany o zastavení výběrového řízení. Radnice chce, aby část areálu, která je historickým majetkem města, byla převedena bezúplatně a zbylá část prodána za max. odhadní cenu. Město ovšem musí uvést obecně-prospěšný důvod, aby kasárny mohl získat bezplatným převodem. Tím je např. bytová výstavba. 

„Areál je v územním plánu veden z větší části jako lokalita určená pro čisté bydlení. V části přiléhající ke komunikaci je smíšená zóna, což by umožňovalo také nějaké obchodní či drobné podnikatelské aktivity. Většina lokality je ale určena právě pro čisté bydlení,“ dodal Vanoušek.

Chebští se rovněž pokusí do svého vlastnictví získat i další pozemky z majetku Ministerstev obrany a vnitra  o celkové rozloze téměř 160 hektarů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy