2000 – Cheb: Legendy stolního tenisu odehráli exhibiční zápas (TV Západ)

Dvě stovky příznivců stolního tenisu zavítaly ve čtvrtek 6. dubna do tělocvičny chebského gymnázia, kde svá extraligová utkání pravidelně hraje tým Casino Estor Cheb. Nyní se zde ale uskutečnil exhibiční zápas našich dvou legend – Milana Orlowského a Jindřicha Panského. Nastoupili proti velkým nadějím chebského stolního tenisu – sourozencům Gavlasovým.

dezinfekce

Pamětníci si jistě vzpomenou na dobu, kdy čeští reprezentanti pravidelně přiváželi medaile z evropských či světových šampionátů. Jak Milan Orlowski, tak Jindřich Panský patří do této skvělé generace a prvně jmenovaný byl dokonce zvolen nejúspěšnějším stolním tenistou 20. století u nás. Milan se stal 3x mistrem Evropy a 2x vyhrál prestižní turnaj TOP 12. Spolu s Panským získal na světovém šampionátu v Göteborgu stříbrnou medaili v deblu a bronzovou v soutěži družstev. Dnes už oba reprezentačně nehrají, ale ve svých klubech u našich západních sousedů patří k nenahraditelným oporám. O to více času jim zůstává na podobná exhibiční klání. 

„Pro nás to znamená něco jiného – vždy jsme chtěli, aby stolní tenis byl trošku populární, protože nás mrzí, že za naší éry na to chodilo třeba i 10 tisíc diváků do sportovní haly. Dnes se stolní tenis vyvíjí trošku jinak. Nejsou žádné dlouhé výměny a právě ta naše exhibice chce pro stolní tenis udělat trošku více, aby lidé viděli, že u stolního tenisu je třeba kondice, dá se u toho zpotit a že se dá hrát trošku jinak a hlavně, že to lítá přes síťku trošku déle než je jen podání, rána a konec,“ vysvětlil Milan Orlowski. 

První zápas večera obstarala dvojice Milan Orlowski a mladší z bratrů Gavlasových – Antonín. Dvacetinásobný juniorský mistr republiky Antonín Gavlas se věhlasného jména nezalekl, ale přeci jen se projevila zkušenost a Orlowski vyhrál zvítězil v poměru 2:0. Ve druhém zápase mezi Panským a Petrem Gavlasem rozhodla dlouhá léta hraní a Petr podlehl rovněž 0:2. Ve čtyřhře uhráli bratři Gavlasové s vicemistry světa již příznivější výsledek, když se jim podařilo zvítězit alespoň v jednom setu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy