2000 – Cheb: Hrad po zimní přestávce otevřel své brány veřejnosti (TV Západ)

Také chebský hrad patří k historickým památkám, jejichž brány se veřejnosti po zimní přestávce otevřely o uplynulém víkendu. Slavnostní ráz zahájení nové sezóny, které se uskutečnilo v neděli 2. dubna, podtrhlo vystoupení místní skupiny historického šermu Reditio Excors, jež mimo jiné předvedla ukázky historických a barokních soubojů, ale i některé novinky, a to výstupy mušketýrské a pirátské. Již delší dobu se hovoří v souvislosti s hradem o jeho dostavbě a využití. Právě na toto téma se v měsí

dezinfekce

„Připravuje to tzv. přípravné grémium lidí, kteří poté v sympoziu budou. Jsou tam různí profesoři věhlasných univerzit z Itálie, z Německa – Tübingenu, z Planckova ústavu například atd.,“ sdělil místostarosta Petr Jakš.

S názory odborníků se tak seznámí zástupci radnice, muzea a další specialisté. Hlavním tématem bude dostavba největšího historického skvostu hradu, který pro zajímavost v loňské sezóně navštívilo více než 20 tisíc turistů, a to Císařského paláce. Diskutovat se bude především nad tím, do jaké historické podoby by měl být palác rekonstruován. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy