2000 – Cheb: Galerie G4 zve na výstavu Čtyři oči otvorené (TV Západ)

Právě v těchto dnech probíhá v chebské Galerii G4 v rámci cyklu Slovenská fotografie společná výstava dvojice mladých bratislavských autorek Jany Hojstričové a Jany Šebestové nazvaná Čtyři oči otvorené.

dezinfekce

Jana Hojstričová zde prezentuje především snímky z kolekce Od siedmich do ôsmich, které zachycují v různých časových i formálních posunech intimní toaletu ženy. Zobrazeny jsou zde jednotlivé pohyby žen, znehybněné momenty očisty či mokro-detaily intimních zátiší. Všechny fotky tohoto cyklu jsou kolorovány do hnědé barvy. 

„Je tam také přiblížení tělové barvy, která by měla ještě podpořit intimnost fotek. Je to vysloveně postavené na té tělové barvě,“ upřesnila Jana Hojstričová.  

Podstatnou část z vystavených fotografií Jany Šebestové tvoří cyklus černobílých portrétů nazvaný Tváře. Autorka se na nich zaměřuje na specifický výraz jednotlivých tváří. Nezajímá jí mimika nebo předstíraný emotivní podtext portrétovaných.

„Jak povídala kurátorka výstavy - nejednoznačnost. Takže podle toho jsem vybírala modely – hledala jsem něco, co není vidět na první pohled,“ řekla k výstavě Jana Šebestová.

Výstavu Čtyři oči otvorené si můžete do Galerie G4 přijít prohlédnout až do 28. října tohoto roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy