2000 – Cheb: Do města přijela delegace komisařů OSN (TV Západ)

V minulých dnech navštívila Cheb delegace komisařů OSN z centra pro mezinárodní prevenci kriminality. Jejich návštěva je součástí projektu nazvaného Globální program proti obchodu s lidmi. Významní hosté si nenechali ujít ani obhlídku nočního Chebu s jeho vyhlášenými pouličními prostitutkami ze všech koutů Evropy.

dezinfekce

„Každá země má své problémy. Česká republika je zemí původu, tzn., že české ženy vyjíždí do zemí Evropské unie, aby tam vykonávaly prostituci, ale zároveň je i zemí určení. Tzn., že je zde mnoho žen, např. z Ukrajiny, které zde provozují prostituci,“ uvedla bývalá ministryně spravedlnosti Nizozemí Winnie Sorgdrager.

Projekt, do kterého jsou vedle České republiky zapojeny také Rakousko, Polsko, Finsko a Holandsko, zahájilo OSN loni v březnu a má na jedné straně zmapovat zapojení skupin organizovaného zločinu do pašování lidí a obchodu s nimi. Na straně druhé se snažit prosazovat rozvoj efektní trestní spravedlnosti v této oblasti. 

„V Chebu jsme ze dvou důvodů. Jednak je to příhraniční okres, který se s problematikou prostituce potýká. A na druhé straně je to Cheb, kde víme, že dobře pracuje policie, sociální služby a jedním z cílů tohoto projektu je zlepšit vazby mezi vyšetřováním obchodu se ženami a tou následnou sociální péčí,“ řekl za MV ČR, odbor prevence kriminality Radim Bureš.

Hosté se v Chebu setkali s představiteli policie, města, státního zastupitelství a společnosti KARO zaměřené na osvětu mezi prostitutkami. Všichni zainteresovaní očekávají, že se jim na základě zkušeností z ostatních do projektu zapojených zemí, podaří upozornit také na naše zákony, které nejsou v této oblasti zdaleka dokonalé. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy