2000 – Cheb: Copacabana Cup vyhrál Baník Habartov (TV Západ)

V sobotu 29. července se na Jesenické přehradě uskutečnil 2. ročník turnaje v plážovém fotbale Copacabana Cup. Turnaje v tomto doposud v Čechách nepříliš rozšířeném sportovním odvětví se zúčastnila dvacítka týmů ze všech koutů republiky. A dokonce i jedno družstvo ze sousedního Německa.

dezinfekce

Plážový fotbal má svůj domov v zemi kopané zaslíbené Brazílii a v Čechách se začíná teprve zabydlovat. Turnaj měl přesto kvalitní obsazení a kromě týmů z Chebska a Sokolovska se jej zúčastnili rovněž reprezentanti Brna, Prahy či Kladna. Zápasy se hrály na 2 x 13 minut. Jednotlivé týmy byly rozděleny do čtyř skupin. Z každé postoupili dva nejlepší. Dále se již pokračovalo vyřazovacím systémem. 

„Největší rozdíl je asi to, že se hraje boso. Na všech hřištích se hraje boso a všechny kopy jsou přímé a nesmí se stavět zeď, jakýkoliv kop je přímý a bez zdi. To jsou asi dva největší rozdíly, jinak je to vše stejné jako u malé kopané a u futsalu,“ popsal rozdíly organizátor turnaje Oldřich Prohl. 

Vítězem turnaje se nakonec stalo družstvo Baníku Habartov. Habartovští již ve finále s týmem White prohrávali 0 : 2, ale třígólovou šňůrou dokázali zvrátit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Na třetím místě skončilo společně družstvo Bohemia a Wanasto Písek.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy