2000 – Cheb: Centrum dobré vůle má nové čestné členy (TV Západ)

Jako svatební obřad na radnici pojala ředitelka chebského Centra dobré vůle Hana Růžičková přijetí nových čestných členů do rodiny tohoto humanitárního sdružení. Zástupci centra sehráli roli nevěst. Noví čestní členové pak předstoupili před oddávajícího starostu v úloze ženichů.

dezinfekce

Jedním z nejznámějších nováčků je JUDr. Pavel Telička, první náměstek zahraničních věcí a hlavní vyjednávač České republiky pro vstup do Evropské unie. 

„Já si velmi vážím této příležitosti, protože pro mě je to skutečně příležitost, abych využil případně svých znalostí, zkušeností a snad i kontaktů k tomu, abych mohl být prospěšný této společnosti jinak než tím výletem do Evropy,“ uvedl Pavel Telička. 

Pavel Telička se již aktivně zapojil do činnosti Centra dobré vůle a pomáhá připravit dražbu osobních věcí, které darovali státníci jednotlivých členských zemí unie. Dražba se uskuteční v březnu příštího roku při příležitosti 10. výročí vzniku centra. Dalšími nově přijatými čestnými členy se stali mělnický lékař Jiří Voženílek, který se obřadu nemohl kvůli pracovnímu vytížení zúčastnit, a děkan ekonomické fakulty Západočeské univerzity Ing. Miloš Nový. Právě v prostorách chebské fakulty Centrum dobré vůle sídlí a při této slavnostní příležitosti předal děkan ředitelce sdružení klíče od další kanceláře. 

„Přebírané ocenění chápu jako vyjádření díků ne mé vlastní osobě, ale jako vyjádření díků instituci, jako vyjádření díků mým předchůdcům v roli děkanů, učitelům a pak zejména našim studentům,“ poděkoval Miloš Nový. 

Chebské Centrum dobré vůle má tak v současnosti 9 čestných členů, z nichž je asi nejznámějším slovenský operní zpěvák Peter Dvorský. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy