1999 – Cheb: Projekt školní mléko startuje (TV Západ)

Od počátku letošního školního roku začal na některých školách fungovat projekt nazvaný školní mléko. Jedná se o společnou akci Ministerstva školství a zemědělství, která má umožnit dětem v 1. a 2. třídách základních škol zakoupit si za dotovanou cenu 2x týdně krabičku mléka a zároveň zajistit odbyt českým zemědělcům.

dezinfekce

„V současné době žáci 1. a 2. tříd mohou odebírat zatím pouze ochucené mléko a v dohledné době by mělo přijít rovněž k distribuci mléko neochucené, o které má řada žáků také zájem. V současné době neochucené mléko nejde dle vyjádření dodavatele, protože nemají patřičné kartony pro distribuci,“ sdělil za školský úřad Cheb Vladislav Sekanina. 

Mléko je balené ve čtvrtlitrovém kartonovém obalu s brčkem. Cena jedné krabičky je 2,50 Kč a dotace na ni činí 3 Kč. Ta je hrazena ze společných prostředků obou ministerstev. Do projektu se zatím zapojily asi tři čtvrtiny škol z chebského okresu. I mezi dětmi je solidní zájem a mléko si kupuje pravidelně asi přibližně 54 procent prvňáčků a druháků.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy