1999 – Cheb: Na ZČU zahájily semináře o Číně (TV Západ)

Chebská ekonomická fakulta ve spolupráci s česko-čínskou společností a čínským velvyslanectvím zahájila od počátku školního roku projekt nazvaný Čínská ekonomická studia pro třetí tisíciletí. Soubor přednášek a seminářů je určen nejen pro studenty fakulty, ale i pro zájemce z řad veřejnosti. Účastníci se zde seznámí se základy čínského jazyka a písma a dozvědí se informace týkající se tamních reálií, fungování čínských podniků a politicko-ekonomického systému obecně.

dezinfekce

„Ekonomická fakulta Západočeské univerzity připravuje budoucí podnikatele, ekonomy a obchodníky. Konstatujeme, že obchod s Čínskou lidovou republikou podle dostupných údajů má v současné době asi půl miliardový schodek v amerických dolarech. Což není dobrá skutečnost a nastupující generace ekonomů, obchodníků i podnikatelů musí tuto věc změnit,“ vysvětlil Jiří Hofman. 

Do projektu se zatím zapojilo přibližně 30 studentů. Letošní školní rok je chápán jako přípravný a příští rok by se měla výuka ještě rozšířit. Z tohoto důvodu fakulta požádá o přidělení grantu od Ministerstva školství a Grantového úřadu České republiky. V plánu je rovněž navázání kontaktů s některou z ekonomických fakult přímo v Číně, aby se mohly uskutečňovat výměnné pobyty a stáže studentů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy