Zlatý erb za rok 2022 v kategorii nejlepších webových stránek měst získal Cheb

0

zlatý erb, cheb, město cheb, internet, web, webové stránky, internetové stránky, karlovarský kraj, západ


Na konferenci ISSS (internet ve státní správě a samosprávě) v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis byly na pondělním galavečeru 16. května 2022 slavnostně vyhlášeny výsledky celostátního kola Zlatého erbu. Zlatý erb je oblíbenou soutěží o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Letos proběhl už 24. ročník, ve kterém v kategorii měst zvítězil Cheb.

Pro letošní ročník došlo k výrazné obměně hodnotících kritérií, kdy je nově důraz kladen především na uživatelskou přívětivost a informační hodnotu pro občany.

Celkem se soutěže zúčastnilo úctyhodných 422 měst, obcí a dalších subjektů.

Cenu za město Cheb převzali místostarosta Jiří Černý a Martin Trnka, vedoucí odboru informatiky.

„Soutěž Zlatý erb nám pomohla díky zpětné vazbě ujednotit povinně zveřejňované informace směrem k občanům a zaměřit se na zjednodušení přístupnosti. V současné době na chebské radnici probíhá soutěž na novou vizuální identitu města, která s sebou mimo jiné přinese i nezbytnou změnu vzhledu městských webů. Nově také zavádíme aplikaci Mobilní rozhlas – Munipolis, což je další komunikační nástroj, který umí rychle a efektivně řešit s občany stížnosti, závady a nedostatky. Nová služba dovoluje zaregistrovaným občanům zasílat novinky z dění na radnici, pozvánky na kulturně-společenské události či řešit jejich podněty ke zlepšení,“ říká zástupce vítězného města Cheb Martin Trnka, vedoucí odboru informatiky na Městském úřadu Cheb.

Zdroj: Město Cheb




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář