Zástupci kraje se setkali s držitelkou ceny EUREGIO EGRENSIS

0

karlovarský kraj, setkání, zástupci, jana petříková


Na krajském úřadě se dne 7.10.2021 konalo setkání zástupců kraje s držitelkou ceny EUREGIO EGRENSIS 2021 paní Janou Petříkovou, která získala tato ocenění za mimořádné přispění k výuce němčiny a češtiny v příhraniční oblasti. Cena EUREGIO EGRENSIS je od roku 1995 udělována osobnostem nebo institucím, které se významně podílejí na rozvoji přeshraniční česko-německé spolupráce v Euregiu Egrensis.

„Těší mě, že v našem regionu žijí lidé, kteří jsou zapálení pro přeshraniční spolupráci. Navíc paní Petříková je učitelkou německého jazyka, a tak předává své nadšení dále prostřednictvím studentů, které motivuje ke studiu v sousedním Německu. Pomáhá vlastně naplňovat jednu z priorit kraje, kterou je zintenzivnění a posílení přeshraničních aktivit zejména ve vztahu k Sasku a Bavorsku,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.   

Slavnostního setkání se zúčastnil hejtman Petr Kulhánek, náměstek hejtmana Dalibor Blažek, radní pro oblast regionálního rozvoje Patrik Pizinger a jednatel regionálního sdružení obcí a měst Euregio Egrensis Lubomír Kovář.  

Paní Petříková představila zástupcům kraje svou nejbližší aktivitu v oblasti přeshraniční spolupráce. Jedná se o chystaný výměnný pobyt žáků Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově a studentů vysoké školy v Hofu. Právě v Hofu se nachází nejbližší univerzita na německé straně, která je otevřená studiu cizinců. ISŠTE Sokolov i univerzita v Hofu vzdělávají žáky a studenty v oblasti technických oborů, proto se nabízí úzká spolupráce mezi oběma školami.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář