Západočeské divadlo v Chebu zve na Můj romantický příběh

0

západočeské divadlo, cheb, premiéra, můj romantický příběh, karlovarský kraj


Čtvrtou premiérou letošní divadelní SEZÓNY NOVÝCH ZAČÁTKŮ v Západočeském divadle v Chebu bude současná hořká komedie ze života nezadaných třicátníků MŮJ ROMANTICKÝ PŘÍBĚH v režii Zdeňka Bartoše. Díky obrovskému smyslu pro humor, kterým oplývá její autor, bude divákům umožněno podívat se i na trapasy i lehce bolavá témata s nadhledem a lehkostí a třeba se spolu s postavami i zasmát sami sobě. Vždyť kdo nikdy nezažil euforii zamilovanosti, bolest z odmítnutí či nepovedené rande?

Smršť více či méně nekorektních vtipů, gagů a “hlášek” provede publikum  za dvě hodiny vděčným a nadčasový tématem, jakým je hledání toho pravého životního partnera či partnerky. To sledujeme nejdříve z mužské a poté znovu z ženské perspektivy, nuda tedy rozhodně nehrozí… Ve hře je více než dvacet postav, které v chebské inscenaci ztvární pět herců.

 “Tuto “neromantickou komedii” ocení nejen vrstevníci hlavních hrdinů, tedy single třicátníci, ale asi každý milovník tzv. ostrovního humoru i televizních sitcomů”, říká dramaturgyně inscenace Kristýna Čepková. “Na této hře mě moc baví ostrý humor, překvapivé rozuzlení některých situací a také to, že přes veškerou ironii a vtip je to hra velmi lidská. Je znát, že autor ji psal s velkým pochopením pro lidské slabosti i milostné karamboly…”, dodává.

Režisér Zdeněk Bartoš naopak uvedl: “S tím označením neromantická komedie úplně nesouhlasím. Jistě, spoustu romantických klišé obrací vzhůru nohama nebo si z nich dělá sarkastickou legraci, ale za tím vším je cítit obrovská touha. Touha po velké lásce bez výhrad, touha po romantice, touha po spřízněné duši. Navíc autor nechává otevřený konec. Dřív jsem otevřené konce nesnášel, s postupem věku je mám čím dál radši: můžu si vybrat a rozuzlení domyslet podle svého.“



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář