Taxi Karlovy Vary Mariánské Lázně

0

taxu, karlovy vary


Mariánské Lázně jsou lázeňské město v České republice, které se dříve jmenovalo Marienbad. Město se nachází v regionu Čechy, pouhých 48 km od Karlových Varů, doba jízdy 50 minut.

Taxi či transfer Garsia tour z Karlových Varů do Mariánských Lázní si zarezervují ti, kteří chtějí vidět jedno z nejkrásnějších středisek v Evropě, obklopené Slavkovským lesem, bohatým na léčivé minerální prameny a také významné kulturní centrum západních Čech. Před 200 lety zde byla země bažin, hustých lesů a nyní je to město parků, rekreačních hotelů a četných kolonád.

karlovy vary

V roce 2008 oslavilo město Mariánské Lázně 200 let od svého založení. Před dvěma stoletími byly prameny vyvěrající ve zdejších lesích uznány za léčivé a opat zdejšího kláštera se zde rozhodl postavit první pavilony a lázeňské domy. Zlatá éra města začala v roce 1818: tehdy byla postavena většina hotelů, pavilonů a veřejných budov, parků, které dodnes obdivujeme. Město, které se tehdy jmenovalo Marienbad a bylo součástí Rakouska-Uherska, bylo před první světovou válkou jedním z nejmódnějších letovisek v zemi, oblíbené mezi nejslavnějšími a nejbohatšími lidmi té doby: panovníky, spisovateli, hudebními skladateli. včetně těch z Ruska. O množství ruských turistů svědčí i to, že pro ně byl v 19. století dokonce postaven pravoslavný kostel.

taxi karlovy vary

Dnes Mariánské Lázně vítají hosty z celého světa a lákají krásou zdejší přírody, léčivým bohatstvím pramenů a jedinečnou atmosférou města. Na území města je asi 40 minerálních pramenů, jejichž teplota se pohybuje od 7 do 10 ° ?. Všechny zdroje jsou kyselého typu, standardní léčba trvá 3-4 týdny. Taxi z Karlových Varů do Mariánských Lázní si rezervují ti, kteří chtějí podstoupit léčbu nemocí ledvin, pohybového aparátu, dýchacího ústrojí, onkologická a gynekologická onemocnění, metabolické problémy, ale i ti, kteří se chystají podstoupit krásu a zdraví. program. V místních sanatoriích se jako léčebné metody používají minerální koupele, suché plynové koupele, bahenní zábaly, inhalace, perličkové koupele, vířivé koupele, gejzírové koupele a plynové injekce.

Taxíky z Karlových Varů do Mariánských Lázní by si měli objednat nejen ti, kteří chtějí zažít léčivé účinky zdejších vod. Toto město má dostatek atrakcí, vyhlídkových plošin, pamětních míst, pomníků, kostelů a chrámů. Jednou z těchto památek je Zpívající fontána. Má několik stovek trysek, z nichž vytéká voda za hudby a večer je fontána doplněna osvětlením.

taxi karlovy vary

Ve městě můžete navštívit:

kostel Nanebevzetí Panny Marie, postavený v novobyzantském stylu, s 33 schody, symbolizujícími léta Ježíšova života;

budova evangelického kostela, kde hrával na varhany Albert Schweitzer;

Městské muzeum, kde se dozvíte historii letoviska, geologické a přírodní zvláštnosti těchto míst;

Chopinův dům s expozicí věnovanou skladateli.

Kulturní život Mariánských Lázní je bohatý: každoročně se zde koná Chopinův hudební festival, konají se zde koncerty, divadelní představení, fungují kasina, hospody, noční kluby, diskotéky. Jachtařský klub s penziony a sportovišti se nachází 7 km od města. Pro hosty s dětmi bude zajímavá návštěva parku Bohemium s unikátními modely všech známých technických a architektonických památek České republiky nebo přírodního parku u pramene Prelata s atrakcemi a jedinečným přírodním prostředím.


Autor: Dmitry Sokurenko Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář