Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary má nový pavilon

0

karlovy vary, střední škola, stravování, gastronomie, pavilon, provoz, žáci


Nová přístavba budovy Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary byla dokončena již v březnu, ale její slavnostní otevření přerušila koronavirová pandemie a následná nepřítomnost žáků ve škole. K uvedení do provozu došlo se začátkem nového školního roku za přítomnosti hejtmana Karlovarského kraje Petra Kubise, který zároveň také předvedl své schopnosti u rozpálené plotny.

Z hlediska stavebních prací se jednalo o mimořádně náročnou práci, neboť techniku i materiál bylo nutné dopravovat jeřábem do těžko přístupného prostoru dvora mezi školou a opěrnou zdí. Přístavbu v hodnotě 8,5 milionu korun finančně podpořil Karlovarský kraj, a to dotací ve výši 6,5 milionu korun.

V novém objektu bude probíhat výuka gastronomického oboru, který byl ke škole přidružen ze školy v Nejdku. Výuka se původně konala v odloučeném objektu, jehož podmínky nebyly vyhovující. Nově vybudovaný pavilon nabízí komfortní zázemí s moderní kuchyní, učebnami a šatnami.

Prostor nově vybudovaného pavilonu bude sloužit i dalším gastronomickým aktivitám. Budou se zde konat například kurzy a nejrůznější projekty.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje
Foto: fb Petr Kubis



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář