Sokolov: ZŠ Švabinského má novou učebnu chemie a fyziky

0

sokolov, žáci, zš švabinského, učebna, fyzika, chemie, výuka, zakázka, laboratoř, pokus


Výuka předmětů fyziky a chemie bude nyní pro žáky Základní školy Švabinského v Sokolově mnohem zábavnější. K dispozici totiž mají novou učebnu pro tyto předměty, kterou ve škole v pátek 11. září slavnostně otevřeli starostka města Renata Oulehlová s Milanem Brejchalem, ředitelem společnosti Synthomer, a ředitelkou školy Lenkou Černou. Novou učebnu, jejíž vybudování přišlo město na více než 2,4 milionu korun, si prohlédli i místostarostové Karel Jakobec a Jan Picka. Chemička pak nad ní převzala o

Zakázku na vytvoření moderní učebny realizovala společnost MY DVA group a stavební práce pro ni prováděla místní sokolovská stavební firma. Předmětem zakázky byly stavební úpravy staré učebny chemie, kabinetu učitele a skladu pomůcek na ploše 124,23 metrů čtverečních ve třetím patře školy, a to včetně dodávky nového vybavení. Po úpravách vznikla odborná učebna kombinovaná pro výuku chemie a fyziky, účel dalších místností je zachován. Chemička ještě do učebny dodá deset kahanů včetně plynových kartuší a kádinky.

Učebna má kapacitu pro 30 žáků u šesti laboratorních stolů uspořádaných v pěti řadách a s jedním místem pro imobilního žáka. Uprostřed každé řady je skříňka s chemicky odolným dřezem. Každá lavice teď má elektropanel pro fyzikální pokusy.

„Díky nové učebně se zkvalitní výuka obou předmětů a prostředí je i pro žáky mnohem přitažlivější. Děkujeme městu za tento počin a sokolovské chemičce za spolupráci se školou,“ uvedla ředitelka školy.

Centrem učebny je katedra s interaktivní rozkládací tabulí a prostorem pro pokusy s laboratorní digestoří. Katedra slouží jako centrální místo pro rozvody vody a napětí k laboratorním stolům žáků. Je tu umístěn hlavní zdroj určený pro elektropanely a uzávěry vody a plynu. Učebna je vybavena skříněmi s úložným prostorem na pomůcky.

V kabinetu učitele nahradilo nové vybavení to dožilé. Kabinet je pro dva vyučující odborných předmětů. Na něj navazuje sklad pomůcek. Ve skladu vznikla na místě původního umyvadla malá kuchyňská linka se dřezem pro přípravy pokusů. Ve skladu jsou instalovány bezpečnostní uzamykatelné skříně pro ukládání nebezpečných chemikálií a plynových kahanů pro žáky.


Zdroj: město Sokolov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář