Sokolov: Sledovat hokej pomohou křesla z divadla

0

sokolov, křeslo, divadlo, hokej


Někdy by se snad ještě mohla hodit. Tak nějak se asi přemýšlelo nad starými křesly, která opustila své místo při modernizaci sokolovského divadla. Uložená spočívala roky ve skladu, aby se nyní stala spásou pro fanoušky sokolovského hokeje. Pomohou vyřešit zdánlivě neřešitelné.

Jak dostat 23. září na hokej co nejvíce diváků, když je většina míst na zimním stadionu ke stání. A stát se nyní v rámci protikoronavirových opatření nesmí…

Blesková porada vedení města, domu kultury, společnosti SOTES a hokejového klubu rozvinula původní utopistickou myšlenku do reálné podoby. Na tribunu ke stání bude převezeno 350 kdysi divadelních sedaček a rozmístěny budou tak, aby z nich lidé co nejlépe viděli a zároveň vznikly i určité rozestupy. Sedadla (nebo snad křesla?) budou očíslovaná a vzniknou z nich i dva sektory.

„Provozní ředitel klubu Luděk Beran to o víkendu s jedním sedadlem vyzkoušel, zda je to vůbec možné. A půjde to. Křesla nebudou přidělaná na pevno, takže je na to třeba při sedání pamatovat,“ uvedl Jan Michna, vedoucí správy sokolovských městských sportovišť.

Sokolovský zimní stadion má jednu z tribun se sedačkami, ta má ale kapacitu necelých 400 míst. A to je dost málo. Zvláště za situace, když se dá očekávat, že o středeční prvoligové utkání s Porubou, kdy se bude rozhodovat o první místo v tabulce CHANCE LIGY, velký určitě zájem. Těch čtyři sta míst by zcela jistě poptávce fanoušků nestačilo.


Zdroj: město Sokolov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář