Sokolov: Sezona oprav komunikací začala s počátkem jara

0

sokolov, silničáři, oprava, oprava komunikace, opravy komunuikací, jaro, sotes, karlovarský kraj, region24


Hokejistům sice sezona spěje k závěru, ale například pro fotbalisty a také pro silničáře právě začala. Příznivci sportu nechť nám prominou, nás teď bude více zajímat to, co se chystá na místních komunikacích v Sokolově.

A těch akcí, které čeká až do podzimu zaměstnance společnosti SOTES, rozhodně nebude málo. Nepůjde při nich o body, ale o spokojenost všech, kteří chodníky nebo silnice užívají.

Aby mohly práce na komunikacích takříkajíc odsýpat, musí být tu a tam na nějaký čas buď úplně, nebo částečně uzavřené. K tomu už vydal Odbor dopravy Městského úřadu Sokolov, jako silniční správní úřad, souhlas. O zahájení prací budou obyvatelé jednotlivých částí města vždy v předstihu informováni společností SOTES. A kterých úseků a v jakém rozsahu se budou v určitých obdobích roku (podle toho, jak budou práce prováděny), omezení týkat?

Úplné uzavírky provozu místních komunikací:

ul. Slovenská (č. k. 171c), chodníky v areálu Bohemia (č. k. 079d a 078d), chodníky v ul. Švabinského mezi č. p. 1717 – 1722 (č. k. 231b.1), chodník v ul. Závodu míru (č. k. 221.2), chodník v ul. Sokolovská za č. p. 1531 – 1533 (č. k. 439d), ul. Odboje (č. k. 008c), ul. náměstí Budovatelů (č. k. 085c.1 a 085c.2), ul. 5 května (č. k. 084c).

Částečné uzavírky provozu místních komunikací:

ul. Mánesova (č. k. 041c.2), ul. Alšova (č. k. 205c), ul. Karla Čapka.

Zvláštní užívání místních komunikací:

ul. Švabinského, ul. Alšova, ul. Slavíčkova, ul. Slovenská, chodník v ul. Slovenská, chodníky na areálu Bohemia, ul. Závodu míru, ul. Mánesova, chodník v ul. Sokolovská za č. p. 1531 – 1533, ul. Boženy Němcové, ul. Odboje, ul. náměstí Budovatelů, ul. 5 května, ul. Karla Čapka. 

Pro realizaci zvláštního užívání jsou stanoveny tyto podmínky: 

Zemní práce na komunikaci budou probíhat tak, aby nedošlo k ohrožení účastníků silničního provozu a chodců. Pro bezpečný průjezd vozidel zůstane zachována šíře vozovky min. 2,75 m. Pracovní místo bude řádně ohraničeno a zabezpečeno proti vstupu nepovolaných osob dle platných norem. Výkopové práce budou prováděny podle vyjádření správců podzemních zařízení o existenci podzemních zařízení v místě překopu a za dodržení bezpečnostních předpisů a norem ČSN. Výkop musí být zabezpečen proti případnému pádu do výkopu, zejména v noci (osvětlení, ohrazení, přechodový můstek pro chodce apod.). Za údržbu a čištění přilehlých komunikací a kanalizačních vpustí, jejichž znečištění vznikne v souvislosti či v důsledku prováděných prací, odpovídá žadatel.

Na komunikace (opravy a investice) půjde letos v Sokolově téměř 67,5 milionu korun. Z toho město vynaloží kolem 53,49 milionu korun a SOTES 14 milionu korun.

Zdroj: Město Sokolov




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář