Sokolov: Nové zázemí tenistů otevřela Markéta Vondroušová (TV Západ)

0

sokolov, zázemí, tenis, markéta vondroušová, renata oulehlová, kurty, klub, veřejnost, emanuel voldřich, jan picka, rozpočet


Zbrusu nové zázemí tenisového klubu v areálu Baníku Sokolov slavnostně otevřela přestřižením pásky aktuálně osmnáctá nejlepší tenistka světa Markéta Vondroušová. Na klub, ve kterém začínala svou hvězdnou kariéru, nejen ráda vzpomíná, ale přijde si i zahrát.

„My jsme to měli také docela dobrý na to, jak jsme zde hráli. Líbilo se nám tu, všem dětem. Strávili jsme zde hodně času. Určitě je ale pro klub super, že se to tady takhle obnovilo, což je příjemný. Já jsem ze začátku chodila hrát hodně s tátou než jsem začala tady s trenéry. Takže s tátou jsem zde hodně hrála,“ popsala Markéta Vondroušová. 

„Vzpomenete si, kdy jste tady hrála naposledy?“ zeptal se jeden z přítomných novinářů.

„Nevím, ale zítra jsem jdu hrát znovu s tátou a s dědou, takže to je takový hezký,“ dodal mladá tenistka. 

„Já jsem nesmírně ráda, že zázemí tenisového areálu je hotové a naši sportovci budou mít opravdu důstojné šatny a zázemí celého tenisového areálu. Velice si vážím toho, že si na nás udělala čas Markéta Vondroušová, která zde začínala ty své první tenisové krůčky. Takže je nám opravdu ctí, že to byla právě ona, kdo pomyslnou pásku přestřihl. Co se týče dalších úprav, samozřejmě plány jsme měli, bohužel do toho zasáhla krize ohledně koronaviru, takže zatím další etapa, což měla být úprava tenisových kurtů, tak uvidíme, jak se bude vyvíjet náš rozpočet a podle toho budeme pokračovat dále,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Nové zázemí může vyzkoušet více než 70 dětí ze zdejšího klubu a na pět desítek dospělých. Kurty budou nadále přístupné i pro veřejnost. 

„My jsme se samozřejmě strašně těšili až to nové zázemí bude, protože teď rok po dobu stavby jsme fungovali bez zázemí, což bylo obtížné. Doufáme, že to nyní bude znamenat příliv dalších členů klubu, dětí a mládeže. Po celý den má veřejnost možnost sem přijít a rezervovat si kurt a zahrát si tenis,“ přiblížil Emanuel Voldřich, předseda tenisového klubu Sokolov.

Rekonstrukce začala po výběrovém řízení v červnu loňského roku. 

„Vítězná firma zakázku udělala za necelých 11 milionů. Musím říci, že nás zde velice příjemně překvapilo i to, že vícepráce, které jsme v Radě města schvalovali, tak byli na 400 tis. korunách, což je v celkovém objemu velice dobré, protože ze začátku tady problémy byly. Samozřejmě vycházely z projektové dokumentace, která byla stará již téměř 50 let. Původní budova totiž sloužila jako zařízení pro stavební dělníky, kteří stavěli v roce 1971 – 72 zimní stadion v Sokolově. A samozřejmě se tenkrát stavělo podle nějakých norem, které se svým způsobem dodržovaly – nedodržovaly. Takže jsme byli zaskočeni např. tím, že kanalizace vedla úplně někde jinde než jsme předpokládali, než bylo v projektu označeno. Takže problémů ze začátku bylo opravdu hodně. Je zde potřeba poděkovat nejen realizátorovi této akce, ale také technickému dozoru, který fungoval na 150 procent. Díky tomu se povedlo udělat vše za cenu, kterou jsme očekávali, a podařilo se to udělat včas, což je pro nás nejdůležitější,“ dodal k zakázce místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Ve druhé etapě by se měla pořídit nafukovací hala pro tři kurty na trénování v zimních měsících. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář