Sokolov: Město si cení práce klubu s mladými fotbalisty

0

sokolov, fotbal, fotbalové jednání, isšte, isšte sokolov, fk baník, fk baník sokolov, fotbalová asociace, aliado, region24


Podpora mládežnickému fotbalu v Sokolově, současný stav sportovišť, plán rekonstrukce zázemí klubu FK Baník Sokolov a spolupráce se ZŠ Pionýrů (sportovní fotbalové třídy) a ISŠTE Sokolov. O tom všem se debatovalo při setkání zástupců fotbalu, ředitelů škol a vedení města Sokolov.

Debaty o současnosti i budoucnosti fotbalu v Sokolově se zúčastnili licenční manažer Stanislav Rýznar, ředitelka ZŠ Pionýrů Iveta Kořínkova, ředitel ISŠTE Sokolov Pavel Janus a předseda klubu FK Baník Tomáš Provazník. Za město to byli starostka Renata Oulehlová a místostarostové Ladislav Sedláček a Jan Picka. Podle starostky je město tradičním partnerem fotbalového klubu a podporuje především mládež. Renata Oulehlová pozitivně hodnotila především činnost sportovního centra mládeže, které vloni opět obhájilo rovněž statut sportovního střediska mládeže. FK  Baník je jediným klubem v kraji, který na tyto oba statuty dosáhl. O přidělení statutů rozhoduje výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky. Mezi stěžejní kritéria patří například počet hráčů v mládeži, kvalifikace trenérů mládeže a infrastruktura klubů.

Předseda klubu Tomáš Provazník poděkoval vedení města za setkání a zároveň za podporu fotbalu v Sokolově a v neposlední řadě za rozvoj zázemí klubu. „Pro Fotbalovou asociaci jsme v rámci výchovy talentovaných hráčů silným partnerem v karlovarském regionu a tuto roli chceme s podporou města, kraje a FAČR držet i do budoucna,“ dodal Provazník.

Zdroj: Město Sokolov




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář