Sokolov: Kradl alkohol a oblečení

0

sokolov, krádež, odcizení, alkohol, oblečení, škoda, policie


Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního osmadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Obviněný měl během zhruba měsíce hned v osmi případech krást alkohol či oblečení ve dvou obchodech v Sokolově. Poprvé se měl do obchodního domu vydat v neděli 20. září minulého roku.

V dopoledních hodinách měl z regálů vzít několik lahví alkoholu a poté s nimi bez zaplacení odejít. O čtyři dny později měl navštívit prodejnu s různým zbožím a do nákupního košíku si vložit například mikinu, šortky, ponožky či triko a také v tomto případě odejít bez zaplacení.

Toto jednání měl poté ještě v šesti případech, kdy střídavě navštěvoval obě prodejny, opakovat. Naposledy měl krást v neděli 25. října minulého roku. To měl do obchodního domu přijít ve večerních hodinách a bez zaplacení odejít s několika lahvemi alkoholu.

Během zhruba měsíce tak měl muž odcizit téměř desítku lahví alkoholu a několik desítek kusů různého oblečení. Tím měl způsobit škodu téměř 16 tisíc korun.

Nyní muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář