Sokolov: Historická vozidla se zaskvěla při Elegancrallye

0

sokolov, staré náměstí, elegancrellye, veteráni, město sokolov, region, západ, karlovarský kraj


Již 4. ročník Sokolovské ElegancRallye historických vozidel pro vozidla vyrobená do roku 1989 se v sobotu 23. 7. zastavil i na Starém náměstí.

Hlavním organizátorem akce bylo Muzeum Techniky Sokolov. Soutěže se zúčastnilo celkem 57 aut, 26 motorek a 9 traktorů. Nelze nezmínit, že většina majitelů traktorů k nám dorazila z města Skalná. Letošní trofej pro vítěze putovala až na Slovensko do Trnavy.

Není bez zajímavosti, že majitel vítězné Škody Felicia z roku 1960 k nám vážil bez mála 600 km dlouhou cestu a byl tak nejvzdálenějším účastníkem. Během cesty se musel vypořádat s různými překážkami, jako byl proražený chladič, který musel sám dvakrát zalepit. Přesto svou cestu nevzdal a dorazil k nám do Sokolova. 

Místostarosta Ladislav Sedláček vyjádřil poděkování organizátorům a velký obdiv závodníkům a dále uvedl: „Jsem moc rád, že v Sokolově najdou lidé bohaté kulturní vyžití a koná se zde mnoho akcí, které přilákají velké množství lidí.“ Třeba tuto sobotu měli lidé možnost navštívit nejen 4. ročník Sokolovské ElegancRalley, ale i Oldies party na koupališti Michal.

Zdroj: Město Sokolov




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář