Sokolov: Den horníků nahradily koncerty a Barevný běh (TV Západ)

0

sokolov, barevný běh, den horníků, koncert, ladislav sedláček, koronavir, účastníci, mdk, vernisáž, výstava, vladimír bružeňák


Letošní Den horníků v Sokolově byl zcela jiný, než předchozí ročníky. Kvůli hygienickým omezením ohledně koronaviru se nemohl uskutečnit výpravný průvod horníků, ani prodejní trhy či oblíbený den s kuchyněmi národnostních menšin. Pořadatelé museli zajistit, aby se nesešlo více než tisíc lidí najednou. Konaly se proto jen dvě hlavní akce – koncert v areálu Sokolovské bytové a Barevný běh.

„Vypořádali jsme se s tím letos tak, že jsme čekali až budeme mít možnost udělat Barevný běh. Zaplať pánbůh, že hygienické normy a pravidla nám to umožnila. Je to vidět i dnes na účasti, že se lidé těšili a že mají tuto zábavu rádi. My jsme i rádi a potvrdí se to tady, že Covid chodí mezi dvanáctou v noci a šestou ranní, takže doufáme, že se nikomu nic nestane,“ komentoval v nadsázce omezení ředitel pořádajícího Městského domu kultury v Sokolově Ladislav Sedláček.  

Přihlášených 406 účastníků si za hudební a slovní podpory skupiny s názvem Hovada Západu – přičemž se nejedná o spolupracovníky Západ.cz – společně zacvičilo pro rozehřátí. Většina běžců i okolostojících již před startem hýřila pestrými barvami. 

Samotný start byl po skupinách a s různými obměnami. O čas téměř nikomu nešlo, lidé přišli za zábavou. 

„Barevný běh je samozřejmě pro každého, ale byl zpoplatněn jako již tři roky předtím. Ze Dne horníků nyní v podstatě zbyla jen pouť, kde jsou kolotoče, ty jdou stejně svoji cestou, a my jsme museli právě kvůli předpisům a dodržením pravidel udělat z hornického dne prostě jen hudební festival, který budeme mít v areálu Sokolovské bytové. Program máme poměrně bohatý. Bude tam ZUŠ v Sokolově, pak Laura a její tygři, Beatles Revival, protože Beatles má 60 let od vzniku, 50 let od ukončení a 40 let od smrti Johna Lennona. Dále tam pak bude úplně nejvíc pecka Turbo. A závěr je taková třešnička na dortu, a to je skupina Jelen. Měli jsme domluvené i MIG 21, ale tam jsme se opravdu báli, že to množství lidí by bylo obrovské, že MIG 21 jsme přesunuli na příští rok,“ dodal k programu Sedláček. 

Ve foyer MDK se také uskutečnila vernisáž tří výstav - Výstava Armády České republiky s tematikou armádních misí, dále Výstava k 20. výročí Karlovarského kraje a Výstava „Křišťálová noc“ Vladimíra Bružeňáka.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář