Region: Z domu odcizili 300 tisíc korun

0

region, krádež, dům, odcizení, hotovost, vlak, počítání peněz, vlakvedoucí, oznámení, policie


Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetileté ženy a o dva roky staršího muže z Klášterce nad Ohří, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

V neděli 13. června tohoto roku měla obviněná dvojice vniknout do rodinného domu v malé obci na Karlovarsku v době, kdy jeho majitel spal. Po prohledání místností měli odcizit téměř 300 tisíc korun a posléze společně z místa odejít. Zpět do svého bydliště měli odjet vlakem, kde si měl obviněný muž přepočítávat odcizené peníze. Toho si všiml vlakvedoucí, který o podezřele chovající dvojici s větším obsahem peněz následně vyrozuměl Policii České republiky na lince 158. Díky jeho všímavosti a místní a osobní znalosti policistů z Obvodního oddělení Klášterec nad Ohří, se podařilo dvojici s penězi ještě téhož dne vypátrat a zadržet. Uvedeného jednání se měli dopustit i přesto, že byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněné dvojice do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech je poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Eva Valtová



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář