Region: Policisté zkontrolovali téměř 400 vozidel

0

policie, dopravní policie, kontrola, akce, bezpečnostní akce, policisté, karlovarskáý kraj


V pátek, 26. května letošního roku proběhla na území Karlovarského kraje dopravně bezpečnostní akce, která zaměřena na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči motorových vozidel.

Do akce bylo zapojeno téměř tři desítky policistů z pořádkové a dopravní policie, kteří během akce zkontrolovali téměř 400 vozidel, přičemž zjistili 96 přestupků, z nichž 3 oznámili příslušnému správnímu orgánu a ostatní vyřídili uložením pokuty příkazem na místě. 

Policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Dále se policejní hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a věnovaly pozornost také prověrce přepravovaných osob a kontrole zavazadlových prostor.

Nejčastěji zjištěným přestupkem, celkem v 37 případech, bylo nepoužití bezpečnostních pásů. Druhým nejčastěji zjištěným přestupkem byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidel, a to celkem ve 20 případech. Dva řidiči řídili svá vozidla pod vlivem návykových látek či alkoholu.

nprap. Jan Bílek



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář