Region: Policisté kontrolovali jízdu na červenou

0

krimi, policie, jízda, jízda na červenou, semafor, policisté, kontroly, karlovarský kraj


Policisté v Karlovarském kraji se při dohledu nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu zaměřili na řidiče, kteří nerespektují světelnou signalizaci na semaforech, konkrétně na pozemní komunikaci I/20 z Karlových Varů na Plzeň, u obce Teplička. V tomto úseku již několik měsíců probíhá oprava jednoho z mostů, přičemž je v místě provoz řízen kyvadlově právě světelnou signalizací.

Během několika málo hodin policisté zjistili 18 řidičů, kteří světelnou signalizaci nerespektovali a projeli na červenou. V sedmnácti případech tento přestupek vyřešili uložením pokuty příkazem na místě a v jednom případě řidiče oznámili příslušnému správnímu úřadu, jelikož při lustraci zjistili, že má padesátiletá žena odebraný řidičský průkaz. Dále policisté kontrolovali osobní automobil značky Audi. Při silniční kontrole lustrací zjistili, že má devětatřicetiletý muž vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Za nerespektování světelného signalizačního zařízení hrozí řidiči pokuta od 2,5 až do 5 tisíc korun a obdrží pět trestných bodů. V případě, že by se přestupkového jednání dopustil v jednom roce opakovaně, hrozí řidiči pokuta 4 až 7,5 tisíce korun a zákaz řízení na dobu nejméně jednoho roku, kdy délka zákazu řízení může být až po dobu dvou let. 

Podobné akce budou v následujících dnech policisté na území Karlovarského kraje opakovat. 

nprap. Jan Bílek



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář