Region: Podzim s lázeňskými lesy nabídne poznání, zábavu i kulinářský zážitek

0

karlovy vary, lázně, lázeňské lesy, lesy, zábava, akce, program, region, západ, les


Barevné podzimní dny babího léta jsou jako stvořené pro návštěvu lesa. Už třetím rokem proto zvou Lázeňské lesy Karlovy Vary na sobotní den strávený v lesnickém centru na Svatém Linhartu. V sobotu 24. září spojí síly s dalšími organizacemi – Střední lesnickou školou Žlutice, Správou lázeňských parků, s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje nebo Rodoklubem, aby vám připravily program lákavý pro celou rodinu.

Nebude chybět ukázka hospodaření v lese – tahání dříví s koněm, lesnický traktor nebo vyvážecí souprava. Práci s motorovou pilou předvede zaměstnanec lázeňských lesů, který v letošním roce dosáhl mimořádného úspěchu, když zvítězil na Mistrovství České republiky v práci s motorovou pilou hned v několika kategoriích. 

„Program bude zajímavý i pro pejskaře,“ láká na akci ředitel Lázeňských lesů Karlovy Vary, Stanislav Dvořák. „Zkušený psovod poradí, jak na neposlušnost domácích mazlíčků, a zároveň předvede ukázku náročného výcviku loveckého psa.“  

Se svou nabídkou nezůstanou pozadu ani další zúčastněné organizace. Vyhlídku na oboru se zvěří z vysokozdvižné plošiny, úkoly a poznávání rostlin využívaných pro zkrášlení městské zeleně nabídnou lázeňské parky. Hasiči představí své zásahové vozidlo. „Pokud vás zajímá cokoliv o lázeňských lesích nebo parcích, přijďte se zeptat! V tento den budeme připraveni odpovídat na vaše otázky,“ láká dál ředitel lesů na besedu, která proběhne v místní galerii.

Sportovní nadšenci mohou kromě lanového parku vyzkoušet i chůzi a balancování na pružném popruhu nataženém mezi stromy, tedy „slackline“. Oblíbenou zábavou i sportovním zážitkem je venkovní laserová parkourová střelnice, která věrně simuluje zážitek ze skutečné brokové střelby na asfaltové holuby, a přitom je bezpečná pro dospělé i děti.

Zajímavý program plánují i studenti a žáci spřátelených škol.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář