Region: Kriminalisté rozbili gang výrobců a distributorů marihuany

0

region, karlovarský kraj, akce leguán, kriminalisté, zadržení, gang, výroba, distribuce, marihuana, vazba, policie


Kriminalisté v Karlovarském kraji stále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou. V rámci odhalování trestné činnosti na úseku omamných a psychotropních látek vedené pod krycím názvem „LEGUÁN“ kriminalisté v průběhu letošního roku odhalili 8 pěstíren konopí na teritoriu Karlovarského kraje a dva případy přechovávání omamných a psychotropních látek v Karlovarském a Plzeňském kraji.

K samotné realizaci akce „LEGUÁN“ došlo v úterý dne 19. 10. 2021 a bylo odhaleno dalších 9 pěstíren konopí. Kriminalisté během domovních prohlídek, které probíhaly na desítce míst po celém Karlovarském kraji, zadrželi 5 osob a zajistili celkem 6 kg sušené marihuany, 3 000 rostlin konopí, finanční prostředky ve výši téměř 3 000 000 korun a 3 osobní motorová vozidla.

Následně kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání 6 osob ve věku od 38 do 46 let. Tyto osoby kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy spáchaného různou formou účastenství.

Odhalení organizované skupiny osob má úzkou souvislost s případem z května roku 2020 poblíž Horního Slavkova na Sokolovsku, kde byl zadržen 42letý cizinec.

Organizovaná skupina osob minimálně od roku 2018 až do jejich zadržení provozovala různou formou účastenství v objektech po celém Karlovarském kraji zařízení pro intenzivní pěstování rostlin konopí tzv. indoor způsobem, a to za pomoci elektrotechniky, vzduchotechniky, chemikálií a dalších různých příslušenství. Tímto způsobem do současné doby vypěstovali minimálně stovky kilogramů marihuany. Na černém trhu si za prodej drogy marihuany do současné doby mohli přijít nejméně na několik desítek miliónů korun.

Na tři obviněné muže ve věku 42, 43 a 44 let podal policejní vyšetřovatel podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který státní zástupce akceptoval a soudce je poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněným osobám odnětí svobody na osm až dvanáct let, jelikož měli spáchat tento zvlášť závažný zločin jako členové organizované skupiny a ve velkém rozsahu.

Kriminalisté se i nadále intenzivně věnují a vyšetřují tuto rozsáhlou drogovou trestnou činnost.

mjr. Bc. Kateřina Pešková


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář