Region: Kraj přispěje na zdravotnickou osvětu a preventivní programy

11

karlovarský kraj, dotace, nemoci, nemoc, úraz, úrazy, duševní zdraví, péče, pacient, pacienti, region24, zdravé trendy


Věděli jste, že Karlovarský kraj přispívá na programy, díky nímž se veřejnost vzdělává v oblasti prevence nemocí a úrazů či je například podporována péče o naše duševní zdraví? Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila rozdělení dotací v rámci každoročně vypisovaného dotačního titulu ve výši necelých 800 tisíc korun.

„Našim cílem je podporovat projekty v oblasti zdravotnictví, které jsou zaměřeny na osvětu a výchovu zdravého způsobu života a na prevenci zdraví a zmírňování následků onemocnění. Jen tak budeme moci udržet naši společnost zdravou a dlouhodobě v co nejlepší kondici. V letošním roce jsme na tyto účely měli z rozpočtu Karlovarského kraje vyčleněno 800 tisíc korun, přičemž celková částka, o níž si žadatelé zažádali přesáhla 1,2 milionu korun,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Maximální výše dotace v jednotlivém případě byla stanovena na 200 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že pro rok 2023 byly podány žádosti přesahující celkovou alokaci dotačního programu, muselo dojít k jejích krácení. Mezi podpořenými projekty jsou například projekty zaměřené na poskytnutí první pomoci, preventivní vyšetření zraku u dětí, poradenství pro diabetiky, prevenci proti civilizačním chorobám nebo rehabilitace pro zdravotně postižené děti s využitím koní. S přispěním Karlovarského kraje se také uskuteční třeba Gerontologické dny, IX. Konference IZS či každoročně hojně navštěvovaná a u veřejnosti velmi oblíbená akce Barometr zdraví.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář