Region: Karlovarský kraj podpoří jednotky sborů dobrovolných hasičů v regionu

0

hasiči, karlovarský kraj, rada města, rada, příspěvek, dobrovolní hasiči, cisterny, pneumatiky, dotační program


Rada Karlovarského kraje schválila návrh rozdělení dotací na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí kraje pro rok 2022. Jedná se o částku ve výši 11,4 milionu korun.

„Obdrželi jsme celkem 76 žádostí, které splnily podmínky programu. Objem požadavků pro získání dotace činí téměř 11 milionů korun, což je v souladu a alokovanou částkou. Systematickou podporu jednotek dobrovolných hasičů vnímáme jako velmi potřebnou, protože z dotačních peněz si mohou zakoupit nové vybavení a techniku, která zvýší komfort práce dobrovolných hasičů při zásazích nejrůznějšího charakteru a zároveň také úroveň podmínek pro účinnou ochranu zdraví, života a majetku obyvatel,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Jednotky sborů dobrovolných hasičů chtějí dotace využít například na pořízení nových cisternových automobilových stříkaček, na rekonstrukci objektu hasičské zbrojnice, na nákup izolačních přetlakových dýchacích přístrojů, osobních ochranných prostředků a nové termokamery. Z finančních prostředků budou hrazena také rozšíření řidičských oprávnění na skupinu vozidel „C“, obměna pneumatik u cisternových stříkaček, pořízení užitkového vozidla s přívěsem či nákup prostředků pro hašení lesních požárů.

Dotační program na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Karlovarského kraje je vyhlašován za účelem zabezpečení plošného pokrytí území regionu jednotkami požární ochrany. O finální výši podpory rozhodne Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém zasedání.




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář