Region: Jarní dobrodružství v Mariánských Lázních

4

mariánské lázně, kis mariánské lázně, pálení čarodějnic, čarodějnice, zpívající fontána, fontána, turisté, lázně


Mariánské Lázně jsou známé svým klidným prostředím a krásnou přírodou, nabízejí mnoho atrakcí a výhod pro rodiny s dětmi, zejména na jaře, kdy se příroda probouzí k životu. Na jaře se zdejší parky a zahrady rozzáří kvetoucími květinami a zelenými stromy, což vytváří příjemnou a relaxační atmosféru pro rodinné aktivity na čerstvém vzduchu.

Již tuto sobotu 29. 4. od 16:00 u hotelu Krakonoš proběhne tradiční akce: pálení čarodějnic s country kapelou, tentokrát s Bourbon Grass. Lidé si budou moci vyrobit malou čarodějnici a následně ji spálit na připraveném ohni nebo si opéct špekáček.

30. dubna v 21:00 hodin vás čeká slavnostní zahájení provozu Zpívající fontány. Fontána má deset základních střikových systémů, dva jsou vytvářeny třemi sty třiceti tryskami, a střední střik dosahuje výšky šesti metrů. Technologie z 80. let minulého století je již zastaralá, proto se město Mariánské Lázně rozhodlo na podzim provést kompletní rekonstrukci fontány, včetně opravy světel, rozvodů elektřiny a vody a částí stavební konstrukce.

Tradiční jarní vycházka za ptačími hlasy proběhne 1. května od 8:00 do 11:00 na kolonádě u Ferdinandova pramene. Bude spojena s odchytáváním ptáků do nárazových sítí. Po ukázce nachytaných ptáků se účastníci vypraví na krátkou procházku po parku za poslechem ptačího zpěvu. Následovat bude další ukázka lapených ptáků, spojená s jejich kroužkováním. Průvodci budou RNDr. Pavel Jaška, Ph.D. (AOPK ČR, RP Správa CHKO Slavkovský les), a Mgr. Pavla Tájková (ZO ČSOP Kladská).



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář