Poslední šance zapojit aleje Karlovarského kraje do ankety

0

anketa, karlovarský kraj, nominace, alej


Do uzávěrky zbývá jen pár dní. Mezi 60 přihlášenými alejemi z celé republiky zatím nenajdeme žádnou z Karlovarského kraje. Další soutěžní nominace je možné zasílat na www.alejroku.cz už jen do úterý 26. října do 12 hodin. Začátkem listopadu pořádající spolek Arnika vyhlásí celonárodní hlasování.

“Času příliš nezbývá, proto s nominací aleje nemeškejte. Podělte se o klenoty naší nádherné krajiny. Třeba zvítězí právě ta vaše!” vyzývá Klára Ondrigová z Arniky. 

Pro vítěznou alej bude česká veřejnost hlasovat od 2. listopadu 2021 do 7. ledna 2022. Jedenáctou Alej roku i nejkrásnější stromořadí v jednotlivých krajích pak Arnika vyhlásí koncem ledna příštího roku. 

Přihlášku může do ankety zaslat kdokoli – jednotlivci, rodiny, sdružení, firmy, školy i obce. Absolutní vítěz jako hlavní cenu obdrží let balonem. Všech 14 regionálních vítězů se může těšit na dárkové balíčky s poukazy od FotoŠkoda, knihy o památných stromech, dárky od Muzea Karla Zemana nebo vstupenky do botanických zahrad po celé České republice. Patroni ankety navíc zvolí nejkrásnější fotografii, jejíž autor získá digitální zrcadlovku značky Canon.

Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte mladé aleje, které jste např. vysadili a o které budete pečovat i v příštích letech.

Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu.


Zdroj: Kristýna Dušák, tisková mluvčí Arniky



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář