Mariánské Lázně jsou na prahu získání statusu klimatické lázně

7

mariánské lázně, klima, klimatické lázně, martin kalina, město, lázně, karlovarský kraj, region24


Mariánské Lázně jsou na prahu získání prestižního statusu "Klimatické Lázně" s nejvyšší úrovní klimatické kvality. O získání statusu se město snaží od roku 2021, kdy proces inicioval pirátský starosta Martin Kalina. Po dvou letech intenzivní práce je návrh připraven k předložení Českému inspektorátu lázní a zřídel. Výhled na úspěšný výsledek je více než dobrý.

"Z celého vývoje procesu mám obrovskou radost. Veškerá měření ukázala, že Mariánské Lázně mezi klimatické lázně opravdu patří a naše dvouletá práce se blíží ke zdárnému konci," komentuje výsledky bývalý starosta Mariánských Lázní Martin Kalina.

Kvalita klimatu v Mariánských Lázních patří mezi nejvyšší a je srovnatelná se všemi současnými klimatickými lázněmi v České republice. Mariánské Lázně se stanou držitelem čtvrtého léčebného přírodního zdroje, což je v oblasti lázní unikátní. Celý proces byl profesionálně řízen renomovanou společností KOCMAN envimonitoring s.r.o., což přidává na důvěryhodnosti projektu.

"Významný pozitivní efekt to bude mít pro celý region. Příležitosti pro rozvíjení lázeňství se rozšíří i na další podnikající subjekty, které dosud neměly přístup k léčivým přírodním zdrojům. Tím se otevřou nové perspektivy pro ekonomický růst, zaměstnanost a investice v oblasti lázeňského turismu. Mariánské Lázně se stanou ještě atraktivnějším cílem pro návštěvníky z celého světa, a to nejen pro lázeňské procedury, ale i pro jejich unikátní klima a přírodní bohatství," říká Kalina.

"Mariánské Lázně mají potenciál stát se jedním z nejvýznamnějších lázeňských míst na světě. Získání statutu "Klimatických lázní" by bylo nejen oceněním naší dlouholeté práce na ochraně a rozvoji klimatu, ale také by otevřelo dveře novým možnostem a investicím. Pro místní obyvatele by to znamenalo nové příležitosti a zlepšení kvality života," dodává.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář