Mariánské Lázně: Jarní dendrologická procházka po stopách V. Skalníka

4

mariánské lázně, procházka, jarní procházka, dendrologie, dendrologická procházka, město mariánské lázně


V Mariánských Lázních se poprvé uskuteční dendrologická prohlídka pod vedením paní RNDr. Evy Streblové, která je zdejším rodákem a patriotkou. Prohlídka začíná v sobotu 29. dubna 2023 v 15:30 hodin u infocentra (v budově pošty).

Zájemci budou mít možnost projít část parku, zejména Skalníkovy sady, které vznikly jako první. Podívají se ke kostelu a na Goethovo náměstí, přes kolonádu a parkem kolem jezírka dojdou nakonec ke Skalníkovu pomníku naproti Modré cukrárně. V té době snad již pokvetou magnolie či štědřence, zajímavé budou i stálezelené dřeviny, jako jsou jehličnany, rododendrony, tušalaj a další, které nabídnou zajímavé tvary a barvy. Paní Streblová spojí procházku po krásných parcích města s doplněním zajímavých informací o jednotlivých dřevinách a jejich funkci v kontextu parkových úprav. 

Mariánské Lázně jsou označovány jako nejkrásnější parkové město u nás. Za toto označení vděčí zahradnímu architektovi Václavu Skalníkovi, který se pustil do náročného úkolu terénních a sadových úprav v Mariánských Lázních v roce 1818. Park v historickém centru města je zajímavý nejen svou kompozicí, ale také použitím různých druhů dřevin. 

Přijďte se seznámit s výjimečností mariánskolázeňských parků. Dendrologická prohlídka se bude konat jednou měsíčně od dubna do října, další termín je ve čtvrtek 25. května 2023, rovněž od 15:30 hodin.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář