Kraj zprovozní nové očkovací centrum v KV Aréně

0

karlovy vary, očkovací místo, kv aréna, karlovarský kraj, senior, vakcína, termín, očkování, registrace, region24


V multifunkční hale KV Arena v Karlových Varech zahájí od 1. března 2021 provoz první velkokapacitní očkovací centrum. Stane se tak dalším očkovacím místem v regionu pro prioritní skupiny občanů stanovené podle státní očkovací strategie. Očkovací centrum bude fungovat pod hlavičkou Karlovarské krajské nemocnice a jeho vybavení financuje Karlovarský kraj.

V provozu bude očkovací centrum od pondělí do pátku od 14 do 18 hodin, v sobotu od 9 do 14 hodin. Závisí to ale na dostatečných dodávkách vakcín od státu a na zájmu obyvatel kraje.

„Otevřením očkovacího centra plníme další krok, který jsme si stanovili v naší krajské očkovací strategii. Současná situace v regionu ohledně přetížených nemocnic je stále velmi vážná, proto bychom byli rádi, kdyby bylo zájemců o očkování co nejvíce. Potvrzuje se, že díky očkování zdravotníků v první prioritní skupině podstatně stoupla jejich odolnost vůči nákaze COVID-19 a byl bych moc rád, kdyby to tak zafungovalo i u ostatních očkovaných. Následovat bude otevření očkovacího centra v Sokolově a v Kulturním centru Svoboda v Chebu. Děkuji městu Karlovy Vary za poskytnutí zázemí KV Areny pro vznik centra, zástupcům Hasičského záchranného sboru za přípravu prostor, zdravotníkům a dobrovolníkům za zajištění provozu,“ uvedl Petr Kulhánek, hejtman Karlovarského kraje.

S otevřením KV Areny pro očkování souvisí i uzavření očkovacího místa v Nemocnici Karlovy Vary a tedy i převedení všech dosavadních rezervací především seniorů 80+. Seniorům, kteří mají registraci či rezervaci na očkování do karlovarské nemocnice, přijdou sms zprávy do mobilních telefonů, kde jim bude oznámena změna místa a času očkování z Nemocnice Karlovy Vary do KV Areny. Zároveň je v příštím týdnu budou kontaktovat operátorky asistenční linky 800 600 444, které je na změnu upozorní. 

V očkovacím centru v KV Areně bude připravena čekárna až pro 85 lidí. Příchozí se postupně nechají očkovat u 4 stanovišť.

„Počítáme s tím, že v očkovacím centru budou 2 lékaři, kteří zběžně zjistí aktuální zdravotní stav očkovaného, 4 administrativní pracovníci pro vyřízení nezbytných formalit a 4 zdravotníci, kteří provedou samotné očkování. K výbavě očkovacího centra samozřejmě patří nezbytná IT technika a mrazicí box pro uchovávání některých typů vakcín,“ popsal Josef März, uvolněný zastupitel Karlovarského kraje pro zdravotnictví.

S sebou by měli zájemci o očkování mít osobní doklady a vyplněný informovaný souhlas se zdravotním výkonem, který je ke stažení na krajském očkovacím webu, ale k dispozici bude i přímo na místě.

Na začátku března se kromě lidí starších 80 let budou moci do centrálního rezervačního systému na očkování: https://crs.uzis.cz/ registrovat také občané 70+. Systém se na začátku března otevře rovněž pro pedagogy, kteří od MŠMT dostanou unikátní přístupové kódy pro registraci. 

Informace o očkování a očkovacích místech v kraji najdou zájemci na krajském očkovacím webu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář