Karlovy Vary: Slavte s námi Den Cyklostezky Ohře 2022

0

karlovy vary, cyklostezka, den, den cyklostezky, cyklisté děti, rodina, akce, karlovarský kraj


Rádi jezdíte na kole a jednou z vašich oblíbených tras je páteřní cyklostezka od Chebu směrem do Karlových Varů a zpět? Tak s námi oslavte Den Cyklostezky Ohře, a to v sobotu 4. června 2022 od 12 do 16 hodin v areálu Meandru Ohře v Karlových Varech.

Účastníky, kteří přijedou na kole, čeká bohatý program s dárky, možností servisu kol a živou hudbou. Chystá se i benefiční závod s názvem 7 statečných, který organizuje spolek Cesta za snem. Závod se uskuteční na simulátorech handbike a své síly změří na 100 kilometrů dlouhé trati sedm odvážných zástupců Karlovarského kraje s cílem zajet co nejlepší čas. Poté si budou moci simulátory vyzkoušet příchozí. „Moc se těšíme, že se sejde spousta cyklistů a cykloturistů i s dětmi, aby společně s námi otevřeli novou cyklosezónu a zároveň i páteřní cyklostezku, kterou skoro všichni dobře známe. Všechny srdečně zveme a na akci vypravíme ve spolupráci s Českými drahami a Autobusy Karlovy Vary také mimořádný cyklovlak a cyklobus zdarma, aby se do Karlových Varů bez problému dostali cyklisté z celého regionu,“ uvedl uvolněný krajský zastupitel Pavel Čekan. 

Každý z cyklistů dostane drobný dárek, bude si moci poslechnout vystoupení poprockové kapely H2O  a country skupiny Muzika občas. Příchozí si také mohou prohlédnout výstavu retro bicyklů, kterou připraví Velocipedisté Ostrov. Mobilní servisní centrum firmy KOLOFIX  nabídne kontrolu kola před plnou sezónou. Krajská destinační agentura Živý kraj bude ve svém stánku prezentovat turistické i cykloturistické výlety v regionu, k mání budou i mapy a cykloprůvodce pro veřejnost. BESIP přichystá program zaměřený na bezpečnost v cyklistice. A pokud by někomu z účastníků vyhládlo, přímo na místě bude k dispozici občerstvení.  Pro případ horšího počasí se přítomní mohou schovat ve velkém party stanu.  

Na letošní Den Cyklostezky Ohře bude vypraven zvláštní cyklovlak, na jehož provoz přispěl Plzeňský kraj.  Cyklovlak pojede z Plzně do Karlových Varů přes Stříbro, Mariánské Lázně, Cheb, Kynšperk nad Ohří, Sokolov a po akci zpět. Jízda i s kolem je zdarma. Bezplatně se můžete svézt i v případě cyklobusu, jenž pojede na trase Karlovy Vary – Sokolov – Kynšperk nad Ohří – Cheb – Hranice – Aš – Cheb – Kynšperk nad Ohří – Sokolov – Karlovy Vary. Rovněž tento autobus bude po akci odvážet zájemce zpět domů po stejné trase. 

Informace o akci, o zastávkách cyklovlaku a cyklobusů včetně jízdního řádu najdou zájemci už brzy na Cykloportálu Karlovarského kraje a na krajských sociálních sítích.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář