Karlovy Vary: Odcizené věci vypátral policejní pes Jackpot

0

karlovy vary, krimi, kriminalita, zloděj, navigace, pes, policejní pes, jackpot


Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Ten měl ve druhé polovině září loňského roku v Karlových Varech vniknout na pozemek, na kterém stálo zaparkované nákladní vozidlo značky Ford. Třiadvacetiletý muž měl následně do nákladního vozidla vniknout a začít ho prohledávat.

Z automobilu měl poté odcizit například zpětné zrcátko s integrovanou videokamerou, navigaci nebo pracovní plášť. Po několika málo minutách měl podezřelý muž z místa i s odcizenými věcmi utéct. Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 5 tisíc korun.

Po oznámení o vloupání do vozidla se policisté začali případem okamžitě zabývat. Na místo dorazil také policejní psovod se služebním psem Jackpotem. Ten po zachycení pachové stopy dovedl policisty k několik set metrů vzdálenému místu, kde si třiadvacetiletý muž uschoval část odcizených věcí. O několik metrů dále označil služební pes Jackpot místo, kde policisté následně pod kusem lina a hromadou nepořádku nalezli ukrytou odcizenou navigaci. Policistům se tedy podařilo zajistit všechny odcizené věci.

V případě prokázání viny hrozí muži, který byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář