Karlovy Vary: Lázeňské lesy připravily atraktivní adventní program

0

vánoce, advent, karlovy vary, kapr, stomek, stromeček, děti


Koupit stromek a kapra, absolvovat strašidelnou stezku, opéct buřty, vyrobit vánoční ozdobu a spoustu dalšího mohou zažít během adventu návštěvníci karlovarských lázeňských lesů. Všechny aktivity se budou odehrávat v areálu Svatého Linhartu a v jeho bezprostředním okolí.

Období konce roku má být časem zklidnění, zpomalení a trávení chvil s rodinou. Lázeňské lesy nabídnou návštěvníkům poklidný nákup vánočních stromků a kaprů, ale i prostor pro příjemné zážitky. Zázemí Svatého Linhartu k tomu přímo vybízí.

„Rádi bychom, aby měl každý možnost vyhnout se předvánočnímu bláznění a davům a kapra i stromek pořídit bez stresů a v pohodovém prostředí, zajít si na kávu a zákusek a místo povinnosti si udělat hezký den,“ vysvětluje ředitel Lázeňských lesů Karlovy Vary, Stanislav Dvořák. 

Prodej stromků začne na Svatém Linhartu v pátek 10. prosince. „Letos kromě smrků nabídneme i jedli kavkazskou, která patří mezi nejžádanější vánoční stromky,“ upřesňuje ředitel. Jedle budou dovezeny z plantáží jižních Čech, smrky z lázeňských lesů budou vyřezány před zahájením prodeje, aby zůstaly co nejdéle čerstvé.

Od 20. do 23. prosince přibydou v nabídce také kapři. Prodeji kaprů bude v neděli 19. prosince od 13 hodin předcházet výlov rybníku Linhart a prodej ryb přímo z hráze.

Ke každému zakoupenému stromku dostane zákazník zdarma svazek jmelí, chvojí, nebo dřevěnou dekorační podložku. Zdarma bude i balení stromků do sítí a ořezání kmínku frézou.

Adventní čas v lázeňských lesích zpříjemní pestrý program. Každý den od 15 do 17 hodin budou připraveny koše na opékání. Buřty budou k zakoupení v kavárně na Linhartu. V pátek 10. a 17. a v sobotu 11. prosince se otevře brána obory a od 15 hodin proběhne oblíbené krmení jelenů sika.

Kdo rád tvoří a zatouží si vyrobit vánoční ozdoby, může přijít na workshop s drátenicí v sobotu 11. a neděli 19. prosince od 13 do 17 hodin, výrobky z přírodních materiálů si může vyzkoušet s Varybou a Rodoklubem ve středu 15. a čtvrtek 16. prosince od 15 do 17 hodin.

Pochod temným lesem jen s malým světýlkem bude pro děti zábava. O to víc, když se na cestě setkají se strašidly, která jim dají těžký úkol. Právě takové dobrodružství čeká na všechny, kteří se odváží na Putování světýlek strašidelnou stezkou v sobotu 11. prosince od 15:30 do 19 hodin. Na tuto výpravu od Linhartu kolem obor je nutné se vybavit lampionem nebo čelovkou.

Vánoční atmosféru neodmyslitelně dotváří i hudba. Na Linhart zavítají myslivečtí trubači ze Střední lesnické školy Žlutice, kteří vánoční skladby zahrají na lovecké rohy v neděli 19. prosince od 15 do 16 hodin. 


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář