Karlovarští celníci kontrolovali tabákové nálepky

0

karlovarsko, celníci, kontrola, cigarety, tabáková nálepka


V prvním květnovém týdnu provedli příslušníci Celní správy České republiky celorepublikovou kontrolní akci s názvem „OHAŘ II,“ která byla zaměřena především na značení tabákových výrobků. V souvislosti se změnou sazby spotřební daně došlo ke změně tabákové nálepky, kde se označení z písmene Z změnilo na písmeno F.

Do kontrolní akce se zapojili také karlovarští celníci, provedli 10 kontrol, z nichž bylo 7 pozitivních. Při kontrolách využili i služebního psa se specializací na vyhledávání tabákových výrobků.

Hlídky v rámci kontrolní činnosti v karlovarském regionu zajistily téměř 8 000 ks cigaret značených nesprávným způsobem (neplatnou tabákovou nálepkou).

Dále během kontrolní činnosti celníci odhalili v prodejnách, či skladovacích prostorech, více než 100 ks textilu, hraček a 70 kusů drogerie, jež vykazovaly znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví. Prodejci nabízeli výrobky jako originály světoznámých značek, např. Calvin Klein, dále WC bloky kopírující tvar originálního výrobku Bref, hračky Disney Enterprises Inc., či stavebnice Lego. Hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila téměř 150 tisíc korun.

V prodejnách příslušníci celní správy zajistili také téměř 70 lahví lihovin, k nimž prodejci nepředložili doklady prokazující zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních.

Porušení subjektů budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář